אבקות וחטיפי חלבון

אבקות וחטיפי חלבון


הדרך הטובה, היעילה והמומלצת ביותר לצריכת חלבונים לאחר אימון גופני היא באמצעות ארוחה טובה ומאוזנת. ארוחה כזאת יכולה לספק את כל אבות המזון והחלבונים שדרושים לאחר אימון גופני. לדוגמה: כריך מלחם מלא בתוספת ביצה, גבינה, טונה, אבוקדו וקצת ירקות; מנת בשר, דג, או עוף בתוספת דגנים וסלט; תבשיל קטניות עם דגנים מלאים; סויה, טופו, אגוזים ועוד.

 

יחד עם זאת, יש כאלה שאין להם זמן או חשק להכין לעצמם ארוחה מאוזנת, או שלא מצליחים לקבל מהמזון את כל כמות החלבונים הנדרשת. כתחליף הם מחפשים חטיף עתיר חלבונים שאותו יוכלו לאכול בסוף האימון ולדעת שסיפקו לגופם את כל מה שהוא צריך.

 

אם כבר מחליטים ללכת על חטיף עתיר בחלבון, מומלץ לבחור את החטיף, כאמור, רק לאחר קריאת הרכיבים התזונתיים והשוואתם מבחינת כמויות הסוכר, הנתרן, השומן החלבון והקלוריות לחטיפים אחרים.

 

החלבונים הם אחד מאבות המזון החשובים ביותר לגוף האדם ויש להם תפקידים רבים: בניית עצמות, שרירים, תאי עור, שיער וציפורניים; בניית מערכת החיסון; הובלת המזון והחמצן בדם; יצירת אנזימים והורמונים, ביצוע תהליכי חילוף החומרים; ויסות מאזן המים, החומצות והבסיסים בגוף ועוד.

 

לפי נתוני ארגוני הבריאות בעולם, אדם בריא צריך לצרוך 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. לדוגמה: אדם בריא במשקל 75 ק"ג צריך לצרוך 60 גרם חלבון ביום - כמות שאנו מגיעים אליה בקלות בארוחה סטנדרטית עם חלבונים איכותיים. ארוחה כזו תכלול מזונות כגון ביצים, מוצרי חלב, בשר/עוף, דגים, סויה, טופו, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וכדומה.

 

אדם שעוסק בפעילות ספורטיבית מאומצת חייב לכלול בתפריט היומי שלו יותר חלבונים מאשר מי שאינו פעיל גופנית. החלבונים לאחר האימון נדרשים על מנת לבנות ולתחזק את השרירים לפני ובזמן האימון, ולסייע בשיקומם לאחר האימון בשלב ההתאוששות. כדי להיספג באופן אופטימלי, החלבון שצורכים חייב להיות מלווה בכמות נאותה של פחמימות, שומנים ורכיבי תזונה נוספים.

נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA